Hvad er sanseintegration?

Vi oplever alle sammen omgivelserne gennem indtryk fra sanser og bevægelser. 

Et menneske har i alt 7 sanser, og det er gennem bearbejdelse af information fra disse, vi oplever og forholder os til verden. 

Sanserne samarbejder om at videregive information til kroppen, så vi vellykket kan bevæge os i og interagere med omverdenen. De fleste hverdagsopgaver kræver, at flere af sanserne er i spil. Spiller du eksempelvis håndbold, har du brug for din balance- og bevægelsessans, for at kunne løbe og bevæge dig rundt på banen efter bolden. Samtidig har du brug for din proprioception for at kunne gribe og kaste bolden, mens din følesans hjælper dig til at have det rette greb om bolden. Derudover bruger du din synssans for at se efter bolden og for at vide, hvornår din krop skal gøre hvad. 

Integrationen af vores sanser er altså vigtige, for at kunne fungere i hverdagen. Hvis hverdagsaktiviteter er frustrerende for dit barn samt bliver overvældet af sine omgivelser, kan dette skyldes sanserne eller nervesystemets følsomhed. Hvis dit barn har sanseintegrationsvanskeligheder, ses det bl.a. ved at barnet er lettere overstimuleret, og har brug for hjælp til at regulere sine følelser.

bubble