Hvad er sanseintegration?
Sanseintegration er en proces, der foregår i hjernen. Her organiserer og sorterer vi de input, vi får fra vores sanser. Det er den proces, der gør, at vi kan forholde os til, oplever og bevæge os i verdenen.
Sanseintegration kan ses som et stort trafikkryds med forskellige lyskurver. Gennem organisering og sortering af vores sanser, skal vi finde ud af, hvornår det skal være grønt for den ene bane, mens det er rødt for den anden.
Det store trafikkryds giver dig nok et billede af, at det nogle gange kan være kaotisk, hvis der er mange biler, der skal igennem krydset. Ventetiden må ikke være for lang, for så bliver billisterne utålmodige og urolige.
Det er det samme, der sker, når vi ikke kan rumme og sortere vores sanseindtryk. Hvis dit barn har sanseintegrationsvanskeligheder, kan barnet lettere blive overstimuleret og have brug for hjælp til at regulere sine følelser.
Problemer med sanseintegration er ikke farligt
Nogle forældre kan måske tro, at deres børn skiller sig ud, når de oplever problemer med overstimulering eller søger kraftig sansestimulation som fx larm eller vilde gyngeture, men det gør de absolut ikke. Sanseintegrationsproblemer er helt normalt, og vi kan justere barnets sanseintegration, så du får et barn, der trives.
Har dit barn sanseintegrationsudfordringer? Du kan booke et forløb hos mig eller købe mit online sanseintegrationskursus, hvor I kan få hjælp til, at gøre det lettere for jeres barn at rumme alle dagens indtryk.