Sanseintegration
Vi oplever alle sammen omgivelserne gennem indtryk fra sanser og bevægelser.
Nogle gang kan vi blive overvældede, hvis vi har haft en lang dag med mange indtryk. Det er vores sanseintegration, vi skal bruge til at sortere og bearbejde disse indputs.
Et menneske har 7 sanser; synssansen, høresansen, lugtesansen, smagssansen, balance- og bevægelsessansen, berørings- og følesansen og muskel- og ledsansen. Det er gennem bearbejdelse af information fra disse, at vi oplever og forholder os til verden. Sanseintegration er en funktion i hjernen, der organiserer, fremhæver og nedtoner alle de sanser og indtryk, der strømmer til hjernen.
Sanserne arbejder sammen om at videregive informationer til kroppen, så vi kan bevæge os og interagere med omverdenen. De fleste hverdagsopgaver kræver, at flere af sanserne er i spil, så det er vigtigt at have balance i sanserne.
Få hjælp til forbedret sanseintegration
Jeg er specialist og ekspert i sanseintegration og tilbyder individuelle forløb i netop dette, så vi sammen kan forbedre dit barns motorik, koncentrationsevne og evne til at hvile i egen krop.
Sanseintegrationsudfordringer kan vise sig på mange måder, og det er ofte individuelt, hvor mange samt hvilke tegn barnet udviser. Det kan f.eks. være, at dit barn hurtigt kan blive frustreret, eller har svært ved at sove.
Jeg skræddersyr forløbet til netop dit barn, så derfor vil der være et opstartsforløb. Her tester jeg barnets to nervesystemer for at kunne finjustere og gøre nervesystemet mere robust, når hverdagens input skal håndteres.
På denne måde udarbejdes det bedste resultat, da dit barn ikke overstimuleres. Hvis barnet ikke får den rette individuelle behandling, kan det medføre en forringelse af dit barns adfærd – og det er vi ikke interesseret i.
Derfor er sanseintegration vigtigt
Integrationen af vores sanser er en vigtig proces for, at vi kan fungere i hverdagen. Hvis hverdagsaktiviteter er frustrerende for dit barn, kan barnet blive overvældet af sine omgivelser. Det kan skyldes, at sanserne eller nervesystemet er overfølsomt.
Hvis dit barn har sanseintegrationsvanskeligheder, kan det bl.a. ses ved, at barnet er lettere overstimuleret og har brug for hjælp til at regulere sine følelser. En behandling med sanseintegration styrker evnen til at regulere og håndtere nervesystemet og sanseindtrykkene, så det er nemmere at rumme hverdagens inputs.
Eksempel på vigtigheden af sanseintegration
Spiller du eksempelvis håndbold, har du brug for din balance- og bevægelsessans for at kunne løbe og bevæge dig rundt på banen. Samtidig har du brug for din muskel- og ledsans for at kunne gribe og kaste bolden.
Din følesans hjælper dig med at have det rette greb om bolden, så du ikke taber den. Derudover bruger du din synssans for at se efter bolden og vide, hvornår din krop skal gøre hvad.